úterý 6. června 2017

Budou letos nabídky zájezdů last-minute jako loni?

Jako člen prezídia Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, která je zároveň členem Evropské asociace ECTA máme možnost získávat velmi zajímavá data. V tomto měsíci se konalo pravidelné jednání Komise ECTAA za účasti profesních asociací z Velké Británie, Řecka, Portugalska, Švédska a České republiky. Hlavním tématem byly aktuální trendy v rezervacích zájezdů. Všechny zúčastněné státy se shodli v očekávané MINIMÁLNÍ nabídce „last minute zájezdů“ do stálých letních destinací díky rostoucímu zájmu o zahraniční dovolenou v rámci celé Evropy. Prodeje do Tuniska a Maroka se postupně obnovují, do Egypta a Turecka zatím stagnují. V případě exotických destinací se těší největšímu zájmu Thajsko a karibské státy. Největšímu nárůstu se „těší“ Řecko, Bulharsko, Španělsko a Portugalsko. Stálý zájem zaznamenává také Chorvatsko a Černá Hora.

V České republice v rámci předprodejů v rámci „first minute“ zaznamenalo jak Řecko, tak Bulharsko nárůst o téměř 30 %. Řada hotelů v těchto destinacích již hlásí „stop stav“ a plnou kapacitu. 

Zajisté se najdou i v hlavní sezóně volné kapacity v některých hotelích na některých autobusových termínech a některých letech. Určitě již však nebude snadné najít dovolenou pro vícečlenné skupinky, větší rodiny v jednom termínu.

Všechny velké a významné organizace cestovního ruchu v Evropě (včetně českých organizací) důrazně doporučují včasný nákup letošní dovolené.

Ing. Petr Kraus, ředitel BON TON, s.r.o., člen prezídia AČCKA

1 komentář: