pondělí 16. června 2014

Interview s delegátem - CHORVATSKO

1. Můžete se nám v krátkosti představit?
Dobrý den, jmenuji se Veronika a již 7 let pracuji jako delegátka cestovní kanceláře na Balkánském poloostrově, z toho jsem měla možnost pracovat na této pozici 4 roky právě v Chorvatsku, především na Makarské riviéře. Mám vystudovanou vysokou školu se zaměřením na cizí jazyky a cestovní ruch a mimo letní sezonu pracuji jako lektorka a překladatelka anglického a německého jazyka. Mám ráda cestování, poznávání jiných kultur a práci s lidmi. Mám vždy dobrý pocit, pokud jsou klienti spokojení a dovolenou si užijí podle svých představ a do své vlasti se vrací odpočatí.

2. Co pro vás znamená destinace, ve které děláte delegátku?
Destinace – Baška Voda na Makarské riviéře, ve které pracuji jako delegátka, je bezesporu nádherné letovisko, nejen fakt, že si můžete užít průzračné moře a užívat si pohled na protější ostrovy, ale také se vám zde naskýtá pohled na majestátně se tyčící pohoří Biokovo nad Makarskou riviérou, kam si můžete udělat i výlet, nejvyšší bod je Sv. Jure, který má 1762 metrů a je odtud nádherný výhled na pobřeží Makarské riviéry a jedny z největších ostrovů Chorvatska (Hvar, Brač,…) Užijte si posezení v kavárničkách s typickou dalmátskou muzikou, sklenkou dobrého vína nebo chorvatského piva a středomořskou atmosférou.

3. Na co by si měli dát klienti, kteří přijíždějí do vaší destinace, pozor, ještě před odjezdem?
Od loňska je Chorvatsko členem Evropské unie, to znamená, že si stačí nezapomenout občanský průkaz, pojistit se a vzít si do Chorvatska dobrou náladu :-)
4. Jaké kapesné byste klientům doporučili si vzít na osobu, aby se třeba mohli zúčastnit i nějakého výletu?

5. Kolik kuna si do Chorvatska vzít? To je individuální, ale já bych si vzala alespoň 2 000 kuna na týden pro jistotu a z výletů navštívila pohoří Biokovo, kde se před Vámi otevře nádherná fauna a flora, anebo si udělala lodní výlet třeba na ostrov Brač nebo Hvar. Pro milovníky raftingu doporučuji rafting na kaňonovité řece Cetina a pro milovníky historie doporučuji výlet do Splitu nebo Dubrovníku.

6. Na co se vás klienti během pobytu nejvíce ptají a jaké jsou odpovědi na tyto otázky?
Upřímně, nejvíce se mě klienti ptají na otázku, jak jsem se dostala k této práci - delegátky. Od malička to byl můj sen a tak jsem se po gymnáziu zúčastnila několika konkurzů v cestovních kancelářích a byla vybrána na pozici delegáta CK.
Další otázka je většinou životní úroveň a průměrný plat obyvatel v Chorvatsku. Česká republika má obecně vyšší životní úroveň i vyšší průměrný plat.
Další častá otázka je, z čeho žijí Chorvaté, kteří podnikají v cestovním ruchu, přes zimu- většinou z toho co si vydělají přes léto, anebo se přestěhují na zimu do vnitrozemí, kde mají jinou práci.

7. Co by klienti měli určitě během své dovolené vidět?
Jak už jsem zmínila, já bych si osobně udělala výlet na pohoří Biokovo, do města Dubrovník nebo Split, anebo lodní výlet na Brač, do klidného městečka Povlja, kde je možnost krásného koupání a posezení v jedné z místních kavárniček u moře.

8. Proč by si klienti měli vydat zrovna do té vaši destinace?
Chorvatsko je autobusem časově velmi dostupná destinace. Dalším důvodem je krásná příroda, historická města a čisté moře a i fakt, že se tu bez problému domluvíte.

9 .Jak vnímají místní obyvatelé turisty z České republiky?
Myslím si, že místní obyvatelé Chorvatska i lidé podnikající v cestovním ruchu si českých klientů váží a snaží se každoročně služby pro turisty zlepšovat. V mnoha restauracích i ubytovacích kapacitách se domluvíte i česky.

10. Co by určitě měli klienti ochutnat za místní specialitu?
Já doporučuji navštívit nějakou dobrou rybí restauraci a dát si dobrou rybičku, plody moře, mušle, krevety a ochutnat jedno z vyhlášených chorvatských vín jako je víno Plavac, Pelješac, Dingač. Pro milovníky piva doporučuji ochutnat chorvatské pivo Karlovačko, anebo místní pálenku Rakiji.

11. Kolik stojí v destinaci základní potraviny?
Obecně ceny potravin jsou vyšší než v Česku asi o 10-20%.

Více zde http://www.bontonck.cz/pobytove-zajezdy/chorvatsko

Žádné komentáře:

Okomentovat