středa 14. srpna 2013

Určitě přilťte na Krétu ...


Kromě našich výletů Spinaloga a Knossos doporučuji pronájmout si osobní automobil a poznávat krásy tohoto slunného ostrova.

Díky autu se můžete dostat do známého přímořského letoviska Agios Nikolaos, odkud potom také na pevnost Spinalongu (pevnost, která nebyla nikdy dobita a převáželi se sem nemocní leprou, tedy malomocni). Samotné městečko stojí taktéž za prohlídku, nachazí se tady jedno z největších a nejhlubších jezer a to Voulismene, které je sladkovodní. 100 km od Agios Nikolaos je jediná palmová pláž na Krétě s názvem Vai a nedaleko je i krasný klášter Toplou.

Po cestě zpátky je mozné se zastavit v městečkách Sitia a Ilepetra.

Opačným smerem z Agios Nikolaos, tedy směrem na letiště doporučuji návštěvu místniho akvaria v Gouvesu (cena za dospělého je 9 euro a za dítě 6 euro).

Hlavní město ostrova, Heraklion, je vlastně nadherný přístav, který má své hradby, fontánu Morozini a čemu se nedá odolat je příjemné posezení u Frapé v malebných kavárničkách.

Zakončit výlet můžete na nahorní plošině Lasithi, kde je nádherný výhled na okolí a možnost návstěvy krapníkové jeskyně, kde se podle pověsti narodil a pobýval bůh Zeus. Nahorů do jeskyně je možno se dostat i nezvyklým způsobem, a to na hřbětu místních oslíků za cenu 10 eur/osoba.

S pozdravem

Vaše delegátka Martina

Zájezdy na Krétu najdete zde http://goo.gl/uikVmg


Krásný pohled na břehy Kréty

Město Agios Nikolaos

Po cestě můžete ochutnat i nějakou místní specialitu

Fontána Morozini

Nahorní plošina Lasithi

Žádné komentáře:

Okomentovat