pondělí 26. srpna 2013

Platnost pasu při vstupu do Turecka

Vzhledem k množícím se dotazům veřejnosti si Vás dovolujeme informovat o požadované platnosti cestovního dokladu občanů ČR při cestách do Turecka.

Podle telefonického sdělení konzulárního oddělení Velvyslanectví Turecké republiky, pro cestování do Turecka je požadován cestovní pas s platností alespoň 6 měsíců v době vstupu do země. Bezvízový pobyt v Turecku může být až 90 dní, z tohoto důvodu se ve formulaci MZV ČR objevuje lhůta platnosti 3 měsíců po skončení pobytu. Podle sdělení Velvyslanectví Turecké republiky v Praze je ze strany Turecké republiky tolerováno cca 7 dní v rámci lhůty 6 měsíců, proto je údajně možné v nouzi vstoupit na území Turecka i na rychlopas.

Pokud se některý z cestujících pohybuje s platností cestovního dokladu na hraně, doporučujeme, aby si před odjezdem prověřil podmínky vstupu do země u Velvyslanectví Turecka v Praze, které jako jediné může poskytnout závaznou a úplnou informaci.

Podle oficiálních informací od MZV ČR:

Občané ČR cestující do Turecké republiky musí mít platný cestovní doklad, jehož doba platnosti přesahuje minimálně o 3 měsíce dobu plánovaného pobytu, resp. dobu platnosti uděleného víza.

Podmínky vycestování z ČR najedete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat