středa 20. ledna 2016

Cestování si vzít nenecháme !

Pro mnohé z nás je cestování vášeň, pro jiné skoro životní potřeba. Každému cestovateli tělem i duší přináší cestování tolik dobrého a ničím nenahraditelného, že čas od času na cesty prostě vyrazit musí.
Jinak by to nevydržel, jinak by se cítil ochuzený a nenaplněný.
Doba je pohnutá a svět je v pohybu, tak bude lepší zůstat doma, říkají domomilovní.
Vůně dálav, poznávání lidí a jejich kultur dávných i současných, odlišností a podobností, kulinářských specialit cizokrajných kuchyní, zvyků a tradic však otvírají náhled na svět a jeho dění jako nic jiného. Nemůže to nahradit ani sebelepší cestopisný film ani nejlepší 3D fotografie či poutavé vyprávění přímých účastníků. Chceme být u toho, chceme to vidět, cítit, zažít. A pak teprve naplno cítíme, že žijeme, vnímáme, kolik barev má ten svět kolem nás.
To poznání nás pak často vrátí k tomu, co už víme a známe. Uvědomíme si většinou, jak dobře se máme, i když se nám u nás mnohé nelíbí a s mnohým nesouhlasíme. Rádi se zase vracíme domů, osvěžení, obohacení, inspirovaní k novým činům.
Milí cestovatelé, i když se cyklicky uzavře na krátko některá destinace, vždy je jich většina otevřených a dostupných, vždy jich máme dost na výběr. Váhat s volbou také nemá moc význam. Nikdy totiž předem nevíme, co nás kde potká, překvapí či bude fascinovat. Cestování je jako život. Vždy přinese něco nového, nečekaného, dosud nepoznaného. Tak dobrý vítr do plachet při Vašem letošním cestování.

Vaše cestovně spřízněná duše Milena Adlerová

1 komentář:

  1. Krásně napsáno od srdce. Děkuji a budu se inspirovat.

    OdpovědětVymazat